Wie is Mariska Brienen?

Voordat u uw kind aan mij toevertrouwt, wilt u ongetwijfeld eerst iets meer over mij weten.
Ik ben Mariska, getrouwd met mijn jeugdliefde en moeder van twee prachtige dochters en ik heb een geweldig hondje Ollie. Er is een tijd geweest dat het met een van mijn dochters niet zo lekker ging. Mijn man en ik maakten ons zorgen en wisten niet goed wat we ermee aan moesten. Een psycholoog? Nee, dat was een stap te ver. Via via kwam ik in contact met speltherapie. Wat het precies was, wist ik toen nog niet, maar instinctmatig voelde ik dat het mijn dochter kon helpen.

Mijn dochter volgde een aantal sessies en we zagen haar weer opbloeien. Ze vertelde haar verhaal door middel van spelen – we kwamen er gelukkig achter wat haar al een tijdje had dwarsgezeten. U kunt zich voorstellen dat deze vorm van therapie op mij veel indruk maakte.

Ik heb mij verdiept in deze therapie en toen een vriendin van mijn dochter in acute pleegzorg terecht kwam en daaronder veel te lijden had, besloot ik speltherapeut te worden. Zo kon ik iets betekenen voor kinderen die het even moeilijk hebben. Ik gun ieder kind een lichtpuntje in hun leven en misschien kan ik even een lichtpuntje voor ze zijn.

Als opleiding volgde ik de geaccrediteerde post-bachelor studie speltherapie aan de Hogeschool Utrecht, een opleiding die aansluit bij de eisen van de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten (NVVS). Ik heb als speltherapeut bij Pameijer in Rotterdam gewerkt waar ik hulp bood aan kinderen tot 12 jaar met een ontwikkelingsachterstand. Floorplay, waarvoor ik gecertificeerd ben, is hiervoor een beproefde methode.

Om als geregistreerd vaktherapeut te mogen werken betekend dit dat je je altijd moet blijven na en bijscholen. Dit zorgt ervoor dat ik steeds meer mogelijkheden heb om iemand te kunnen helpen.

Dankzij 18 jaar ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis, mijn studies en ervaring kan ik veel betekenen voor kinderen die onzeker zijn en faalangst hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisopname, ziekte of verdriet – van het kind zelf of binnen het gezin. De impact is vaak groter dan wij denken.

Met geadopteerde kinderen heb ik veel affiniteit. Zelf ben ik ook geadopteerd, ik weet dus wat het is en kan hierdoor de situatie van meerdere kanten belichten.

Ieder mens is uniek en dit betekend dat er geen standaardoplossing is voor hoe iemand met een situatie om moet gaan of een bepaalde hulpvraag. Ik ga graag mee op ontdekkingsreis om te kijken wat passend is qua hulp. Dat maakt mijn behandelingswijze uniek en afgestemd op de ander.

Eerlijkheid, speelsheid, humor, betrokkenheid, daadkracht en een open blik zijn eigenschappen die mij omschrijven. Ik sta met twee benen op de grond en durf de dingen bij de naam te noemen.

Dit werk is serieuze zorgverlening die je in mijn ogen niet half kunt doen. Daarom ben ik aangesloten bij De Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Om lid te zijn van deze beroepsverenigingen moet ik aan kwaliteitseisen voldoen.

Kennismaken met Mariska?
Neem vrijblijvend contact op.