Referenties

Lees hier enkele reacties van ouders/verzorgers van kinderen die dankzij de therapie weer vooruit kunnen.

Via het FVB kunt u meedoen aan een tevredenheidsonderzoek.

Floorplay en Speltherapie

“Omdat onze jongste zoon het Kabuki syndroom heeft, was bij ons thuis het wijkteam actief om ons gezin weer in balans te krijgen.
Eén van onze case managers vroeg ons of wij open stonden om floorplay toe te passen in ons gezin. Zij kende Mariska en Mariska was toen op zoek naar een gezin waar ze haar studie floorplay kon afronden.
Mariska kwam bij ons thuis en heeft onze jongste zoon en papa heel veel geleerd in korte tijd door middel van floorplay.
Onze oudste zoon liep heel erg vast met zijn gevoelens en zelfbeeld. Hij heeft toen speltherapie gedaan bij Mariska en na 2 keer daar geweest te zijn zagen wij een ander kind thuis. Hij werd gepest op school, had moeite met zijn jongere broertje, wist zich geen raad met zijn boosheid om zijn jongere broertje. Die kreeg/krijgt heel veel aandacht door zijn syndroom. Onze oudste zoon heeft geleerd hoe hij om moet gaan met de negatieve gevoelens en gedachten over zijn broer en weet dat wij hem altijd accepteren zoals hij is. Hij heeft ook geleerd om weg te lopen als hij even niet weet hoe hij moet reageren als hij boos is ergens om en dat wij of Mariska er altijd is om met hem te praten. Mariska heeft hem ook een boekje gegeven met dingen erin die ze samen hebben gedaan zodat hij altijd even terug kan kijken.

Nog steeds is Mariska een grote steun voor ons gezin. Ze blijft onze jongste begeleiden met speltherapie en hij leert ontzettend veel bij haar. Als ik zie wat Mariska in korte tijd allemaal heeft bereikt bij hem, kan ik niet anders dan heel erg blij zijn met haar.”

Een moeder

“Na een paar maanden een ontzettend sterk, vrolijk kind”

“Na een heel moeilijke periode, waarin o.a. huiselijk geweld had plaatsgevonden tussen mijn ex-partner en mij en er thuis bij mij was ingebroken terwijl mijn zoontje en ik in huis waren, bemerkte ik dat mij zoontje erg angstig, onzeker en stil was. Ik wilde op zoek naar hulp, omdat ik wilde dat mijn zoontje alles een plek kon geven, weer vertrouwen kreeg en weer sterker zou worden.

Omdat ik weet dat mijn zoontje niet zo’n prater is, zeker niet met mensen die hij niet vertrouwt, ben ik gaan rondneuzen over diverse vormen van therapie. Ik kwam uiteindelijk uit bij speltherapie en ben gaan kijken of er een speltherapeut bij mij in de omgeving was. Dit bleek Mariska (speltherapie Baarn) te zijn. In het begin vond mijn zoontje het best spannend om hier heen te gaan, maar na 2 keer was hij zelf blij als hij naar Mariska mocht.

Mijn zoontje kreeg een erg goede band met Mariska en vertrouwde haar. Hij wist ook dat wat hij bij haar speelde en vertelde dit bij haar bleef en kon daardoor goed zijn verhaal kwijt. Na een paar maanden heb ik een ontzettend sterk, vrolijk en een kind vol vertrouwen terugkregen die zijn angsten en boosheid goed heeft verwerkt en een plek heeft kunnen geven. Hij heeft een zeer goede band met Mariska opgebouwd en weet ook dat mocht er iets zijn hij altijd weer bij Mariska terecht kan.

Ik ben Mariska echt zeer dankbaar dat zij mijn zoontje zo goed heeft geholpen met haar behandelingen. Ik kan iedereen Speltherapie Baarn aanbevelen. Mocht je merken dat je kind ergens tegen aan loopt twijfel dan niet om contact op te nemen met Mariska.”

Een moeder

“Ze is lief mam”!

“De consequenties van pesten waren bij onze zoon van 8 jaar duidelijk zichtbaar… hij vond school niet meer leuk, was onzeker en had een enorm laag zelfbeeld! Het ‘s nachts roepen in zijn slaap dat hij stom was, was voor ons de reden om hulp voor hem te zoeken. Wij wilden zo graag dat hij zichzelf weer de moeite waard ging vinden en wat meer zelfvertrouwen zou krijgen!

Zo kwamen wij bij jou terecht Mariska en je speltherapie! We hadden geen idee wat we ervan konden verwachten. Het eerste contact was warm en hij zei toen ik hem op kwam halen “ze is lief mam!” Op je eigen manier heb je zijn vertrouwen voor je weten te winnen, en heb je onze zoon goed kunnen helpen… hij weet nu hoe hij met pestgedrag moet omgaan, hij is zelfverzekerder geworden, gaat weer met plezier naar school, vertelt nu ook thuis hoe hij zich voelt en wat hem dwarszit, en het allerbelangrijkste hij vindt zichzelf weer “leuk” en de moeite waard!!

Je hebt niet alleen onze zoon fantastisch begeleid en geholpen, maar je hebt ons ook altijd te woord gestaan als wij daar behoefte aan hadden. Dank je wel Mariska!”

Een gelukkige moeder

Geen driftbuien meer

“Bij deze wil ik je nogmaals laten weten hoe blij we zijn dat we jou gevonden hebben. Een van onze kindjes (5 jr.) had driftbuien die een uur of langer konden duren. Na van alles geprobeerd te hebben, praten als hij rustig was, tot terugschreeuwen, tot time- out, tot afleiden, niets hielp. Via via werden we op jou gewezen en reeds na 1x bij je geweest te zijn bemerkten we al een verandering.

Daarnaast heb je ons zoontje ook op andere vlakken zo goed geholpen. Hij durft meer van zichzelf te laten zien, legt makkelijker contacten met andere kinderen… En die driftbuien… iedereen is wel eens boos, maar die driftbuien zien we niet meer terug. Dank je wel, dat je ons zoontje hebt laten opbloeien. Niet alleen thuis, maar ook op school is het een genot om te ervaren. Heel veel succes met je praktijk.”

Een moeder

Faalangst overwonnen

“Ik ben zelf in therapie geweest bij Mariska. Ze heeft mij heel erg geholpen met mijn probleem. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar. Ik vond het ook erg leuk omdat er veel speelgoed lag. Ik had nooit gedacht dat speelgoed zou helpen maar dat deed het wel. Ik zat toen al in groep 8 maar het ging nog steeds goed dus het maakt niet uit of je al iets ouder bent. Ik heb veel geleerd en ik zou het ook aan andere aanraden.”

Een jongen van 12

Intakegesprek plannen met Speltherapie-Baarn?
Neem vrijblijvend contact op.