Hoe ga ik te werk?

Aanmelden

Als u, de leerkracht van uw kind of de huisarts denkt dat speltherapie uw kind kan helpen, dan kunt u contact opnemen met Speltherapie-Baarn voor een vrijblijvend intakegesprek.

Intakegesprek

Het intakegesprek vindt bij u thuis plaats aan de hand van een intakeformulier; het intakegesprek is kosteloos en verplicht u tot niets. Samen besluiten wij of speltherapie de juiste vorm van hulp is voor uw kind.

Observatiesessies

Na de intake volgen drie tot vijf observatiesessies. Die zijn niet belastend voor uw kind. Integendeel, ik zorg ervoor dat uw kind helemaal zichzelf kan zijn en lekker zijn gang kan gaan in de spelkamer. Het observatieverslag wordt besproken met de ouder/verzorger, waarna we de behandeldoelen voor de speltherapie opstellen.

Speltherapiesessies

Uw kind komt wekelijks op een vaste tijd naar de spelkamer waar het naar hartelust aan de slag gaat met allerhande speelgoed, zand en water, klei, teken- en knutsel- of schilderspullen. Zo leren wij elkaar kennen en ontstaat er een vertrouwensband. Dat gaat vanzelf! Het aantal sessies is afhankelijk van de problematiek, de behandeldoelen en het tempo van uw kind en variëert tussen de 10 en 25 sessies. Eén sessie duurt 50 minuten.

Tussentijds

Bij het halen en brengen van uw kind nemen we kort de vorderingen door. Mocht er behoefte zijn aan meer tussentijdse rapportages, dan maken wij hiervoor een afspraak. Ook maak ik op verzoek een verslag voor andere zorgverleners, zoals de huisarts, de jeugdarts of de GGZ.

Afbouwen

De speltherapie wordt afgebouwd als kind, ouder/verzorger en ik het er samen over eens zijn dat het kind weer lekker in zijn vel zit!

Uw kind weer het zonnetje in huis?
Maak een vrijblijvende afspraak met Speltherapie-Baarn.