Hoi, dit is voor jou

Hoi kanjer!

Binnenkort kom je bij mij spelen. Misschien vraag je je af waarom. Nou kijk, je vader en moeder merken dat er iets is wat je dwarszit. Daardoor zit je niet zo lekker in je vel. Door elke week hier in de spelkamer te komen spelen, gaan we elkaar beter leren kennen.

Wie ben ik? Ik ben Mariska, de speltherapeut. Dat is een deftig woord voor iemand die kinderen helpt door te proberen ze te begrijpen. Jij hoeft niets te doen. Alleen maar te spelen. En als je zin hebt om mij iets te vertellen, dan kan dat hoor. Maar het hoeft niet!

Hoe gaan we dat doen? Gewoon, zoals je thuis ook zou spelen. Alleen heb je hier veel meer keuze. Je gaat de spelkamer vast heel fijn vinden. Er is een heleboel speelgoed, je kunt tekenen, iets bouwen, knutselen en met Playmobil spelen. Er zijn spelletjes, een poppenhuis, een zandtafel, en nog veel meer.

En weet je wat fijn is? Jij mag kiezen! Ik heb wel een paar huisregels: iets kapot maken of mij pijn doen, dat doe je niet. En als ik zeg dat de tijd om is, dan stoppen we. Maar dat snap je zelf ook wel. Papa of mama haalt je daarna weer op. O ja, we zijn altijd met zijn tweetjes. Er zijn dus geen andere kinderen bij. En ik vertel niets door wat jij niet wilt.

Na een paar weken speltherapie bij mij, ga je je beter en sterker voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, boos of bang. En het is fijn als iemand je begrijpt. Als we allemaal denken dat het beter met je gaat, dan nemen we afscheid en krijg je een herinneringsboekje van mij mee, daar kun je thuis nog eens in kijken.

Tot in de spelkamer,

Groetjes van Mariska

U wilt uw kind weer helemaal happy zien?
Neem vrijblijvend contact op met Speltherapie-Baarn.